All the Docks – O.O’Brien

All the Docks – O.O’Brien

Januar 24, 2023 0 Von admin

[Update: How it went]

Τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να το επισκέπτομαι κάθε Santander Cycles σταθμός ελλιμενισμού στο ανατολικό Λονδίνο με ποδήλατο, ξεκινώντας στις 9 π.μ. έξω από το ποδηλοδρόμιο στο Lea Valley VeloPark (το «Pringle» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012), κάνοντας ποδήλατο πάνω από 70 μίλια και ελπίζουμε να τελειώσουμε κάποια στιγμή εκείνο το βράδυ κοντά στο Μουσείο Μεταφορών του Λονδίνου στο κέντρο της πόλης.

Είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας από Stephen Bee (της Zwings, μιας εταιρείας e-scootershare), ο Joe Seal-Driver (ειδικός σε θέματα κινητικότητας που προηγουμένως διηύθυνε το ofo bikeshare στο Λονδίνο) και τον Matthew Clark (Πρόεδρος του CoMoUK, ο όμιλος βιομηχανίας μεριδίων ποδηλάτων του Ηνωμένου Βασιλείου). Έχουν συγκεντρώσει τρεις ομάδες των τριών ατόμων – οι ομάδες θα φύγουν από το ανατολικό, το δυτικό και το νότιο Λονδίνο ταυτόχρονα τη Δευτέρα, κάθε ομάδα ταξιδεύει ως ομάδα και αγκυροβολεί ένα ποδήλατο Santander Cycles σε κάθε σταθμό σύνδεσης στα ανατολικά, νότια του δυτικού τμήματος του δικτύου. Αυτό είναι περίπου 263 σταθμοί σύνδεσης ανά ομάδα – ή ένας κάθε 2-3 λεπτά, όπως είναι το σχέδιο, 12 ώρες αργότερα, να συναντώνται όλοι στο Aldwych.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί είναι εκεί για να γίνει, και για να δούμε αν είναι δυνατό να γίνει – ίσως με το βλέμμα σε έναν πιθανό συνεχή γύρο στο μέλλον.

Πως? Κάθε ομάδα θα έχει έναν επικεφαλής αναβάτη, ο οποίος πρέπει να αποσυνδέσει και να αποσυνδέσει ένα ποδήλατο Santander Cycles σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό, συν δύο στηρίγματα στα δικά της ποδήλατα (ή άλλα ποδήλατα ενοικίασης) – ένα για πλοήγηση και ένα για να σημειώσει τη λίστα και να ενημερώσει όλους αλλού. Η TfL επρόκειτο να λανσάρει μερικά pedelec (ηλεκτρικά ποδήλατα) στον στόλο τον Σεπτέμβριο – αυτό καθυστέρησε, αλλά αν εμφανιστούν αθόρυβα τη Δευτέρα, θα είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση.

Οι Διαδρομές

Έχω δημιουργήσει μια προτεινόμενη διαδρομή για κάθε ομάδα – κοίτα – και οι δείκτες θα πρέπει σταδιακά να γίνονται πράσινοι την ημέρα καθώς προχωρούν οι ομάδες. Ορισμένες από τις ομάδες μπορεί να σημειώνουν την πρόοδο με διαφορετικό τρόπο – αλλά προσέξτε για ζωντανές ενημερώσεις εδώ τουλάχιστον από την Ανατολή της ομάδας – ανάλογα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλες πρακτικές. Το «επίσημο» αρχείο κάθε επίσκεψης θα συγκεντρώνεται από τις λειτουργίες Santander Cycles, χρησιμοποιώντας τα αρχεία καταγραφής συναλλαγών πρόσληψης, μετά το συμβάν.

Τεχνικά ζητήματα – ελπίζαμε να χρησιμοποιούμε εφαρμογές δρομολόγησης. Ωστόσο – αυτά έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια μικρή πρόκληση. Ορισμένοι έχουν περιορισμούς στον συνολικό αριθμό των σημείων διαδρομής/σημείων διαδρομής και κάποιοι επιμένουν να σας αλλάξουν τη διαδρομή… στοχεύουμε να ποδηλατήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, αλλά υπάρχουν μικρά τμήματα πεζοδρομίου και μονόδρομοι όταν Θα χρειαστεί να μετακινήσετε τα ποδήλατα προς μία κατεύθυνση προς ή από ορισμένους σταθμούς σύνδεσης. Το μόνο μεγάλο τμήμα με τα πόδια είναι μέσω του Holland Park. Έτσι, υιοθετήθηκε μια πιο χειροκίνητη προσέγγιση. Ένας ιστότοπος με μια προσχεδιασμένη διαδρομή και αντίγραφα ασφαλείας χαρτιού του χάρτη σε περίπτωση βλάβης των μπαταριών smartphone.

Ένα άλλο ζήτημα με τις εφαρμογές δρομολόγησης είναι ότι δεν είναι ενημερωμένες με την πολλή σήμανση μονής/αμφίδρομης από τις τοπικές αρχές. Ορισμένες περιοχές έχουν εισαγάγει Γειτονιές Χαμηλής Κυκλοφορίας και ειδικότερα ορισμένες περιφέρειες επιθυμούν να έχουν μονόδρομους δρόμους που επιτρέπουν την αμφίδρομη διαδρομή με ποδήλατο. Ούτε το OpenStreetMap ούτε το Google Maps είναι πλήρως ενημερωμένο με αυτές τις αλλαγές.

Υπάρχει επίσης το θέμα της αυτόματης δρομολόγησης μεταξύ 260+ τοποθεσιών. Αυτό είναι το λεγόμενο «Πρόβλημα του Ταξιδιώτη Πωλητή (TSP)» (η καλύτερη διαδρομή μεταξύ πολλών σημείων) που μπορεί να γίνει αυτόματα μόνο με ευρετικές μεθόδους. Έτσι, τελικά, η δρομολόγηση έχει γίνει χειροκίνητα. Οι τοπικές γνώσεις, το Google Street View και το OpenStreetMap ήταν όλα χρήσιμα, ενώ έχω επισκεφτεί μερικούς συνδέσμους για να ελέγξω την τρέχουσα κατάστασή τους. Έχω χωρίσει κάθε μία από τις τρεις διαδρομές σε 12 τμήματα, το καθένα περίπου 10 χλμ ή 1 ώρας. Τότε χρησιμοποίησα μια ηλεκτρονική μηχανή TSP – RouteXL – σε μερικά από αυτά τα τμήματα για να δω αν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον „χειροκίνητο“ σχεδιασμό διαδρομής μου και σε μερικά σημεία εντόπισε κάτι έξυπνο. Αλλά νομίζω ότι οι τρεις διαδρομές μου – η καθεμία μήκους περίπου 116 χλμ. – θα είναι αρκετά κοντά στις βέλτιστες διαδρομές.

Η δεύτερη ενότητα «Τόξο» για την Ομάδα Ανατολή.

Η προετοιμασία μου είναι περιορισμένη –δεν έχω νοικιάσει καν ένα από τα ποδήλατα για πολλά χρόνια– αλλά η μετακίνηση μου στη δουλειά με το ποδήλατο είναι πάνω από μία ώρα κάθε φορά, κάτι που βοηθάει. Θα κάνω επίσης μερικές ώρες ποδηλασίας για να βοηθήσω στον Μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή, και επίσης (αν και όχι ακριβώς το ίδιο είδος άσκησης) περίμενα 9 ώρες στο The Queue νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Η τεχνική προετοιμασία περιλάμβανε την αγορά μιας μηνιαίας συνδρομής Santander Cycles, μιας βάσης τηλεφώνου, ορισμένων ράβδων πρωτεΐνης και μιας εφεδρικής μπαταρίας! Ο Stephen και ο Joe έχουν κάνει επίσης μια ώρα δοκιμής. Ο ρυθμός τους τότε υποδηλώνει ότι είναι δυνατό, αλλά θα είναι μια σημαντική πρόκληση να έχουμε ολοκληρώσει το τρίτο μας μέχρι το βράδυ. Η τύχη θα πρέπει να είναι με το μέρος μας.

Όλα τα Docks θα πρέπει να είναι υπεύθυνα για το 2-3% όλων των προσλήψεων στο Santander Cycles τη Δευτέρα.

Αν όλα πάνε καλά, το Team East θα κατευθυνθεί μέσω του Canary Wharf λίγο μετά το μεσημέρι, μέσω του City του Λονδίνου λίγο πριν από την ώρα αιχμής το βράδυ και του King’s Cross περίπου στις 7:30 μ.μ. Δεν έχουμε αποφασίσει ακριβώς πώς/που/πότε θα κάνουμε στάση για φαγητό – ίσως πρέπει να είναι εν κινήσει σνακ.

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη εδώ και κατεβάστε αρχεία GPX που περιέχουν τις διαδρομές και τα σημεία διαδρομής, από το GitHub. Εδώ είναι Η εισαγωγή του Στέφανου στο έργο.

Τη Δευτέρα, παρακολουθήστε το Twitter – στο @allthedocks και επίσης ο δικός μου λογαριασμός (@oobr).

και ιδού τι έγινε.