Το να μεγαλώνεις έναν γιο δεν σημαίνει ότι θα είναι καρδιοκατακτητής

Το να μεγαλώνεις έναν γιο δεν σημαίνει ότι θα είναι καρδιοκατακτητής

November 16, 2022 0 Von admin

Θα ξεκινήσω λέγοντας αυτό – είμαι αγόρι μαμά. Μπορώ λοιπόν να μιλήσω απευθείας από την εμπειρία μου από την ανατροφή ενός γιου. Αλλά το ξέρω σχεδόν κάθε Ο γονέας -είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι- έχει πιθανώς ακούσει μια φράση όπως, «Θα είσαι μέσα για πολύ μπελάς με αυτό!» ή είχε κάποιον να αποκαλεί το παιδί του «μελλοντικό σπαρακτικό» κάποια στιγμή.

Και θα συνεχίσω λέγοντας αυτό – με κάνει μαζεύομαι.

Σχετίζεται με: Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε τα αγόρια επηρεάζει τους πάντες—άρα είναι ευθύνη όλων

Γιατί; Γιατί για μένα, είναι ένας παράλογος τρόπος να χαρακτηρίζουμε τα μικρά παιδιά μας που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως και ωριμάσουν. Αυτά τα παιδιά εξακολουθούν να μαθαίνουν για τα συναισθήματά τους – πώς να τα επεξεργάζονται, να τα ρυθμίζουν και να τα απεικονίζουν.

Οπότε, το να τα κατηγοριοποιήσεις ως «σπαρακτικά» ή «προβλήματα» με βάση το πόσο χαριτωμένα είναι σημαίνει μόνο ότι η εμφάνισή τους είναι αυτό που τους καθορίζει. Για να μην αναφέρουμε ότι αντικειμενοποιεί την εμφάνισή τους και αγνοεί εντελώς κάθε άλλη ιδιότητα που συνθέτει αυτό που είναι – και δεν έχει γίνει ακόμα.

Και για όσους μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση, το καταλαβαίνω. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα για τα οποία θα προτιμούσατε να αφιερώνετε τον χρόνο σας αρπάζοντας ή συζητώντας. Και ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λένε τέτοια πράγματα μόνο ως επιδιωκόμενο κομπλιμέντο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν συνειδητοποιούν το βαθύτερο νόημα που έχουν φράσεις όπως αυτές.

Έψαξα στο Google τον ορισμό του σπαρακτικού και αυτό που βρήκα ήταν το εξής: ένα άτομο που είναι πολύ ελκυστικό αλλά είναι ανεύθυνο στις συναισθηματικές σχέσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αυτός ο ορισμός είναι αληθινός για το παιδί μου — και τώρα θα ήθελα να μεγαλώσει πιστεύοντας αυτό για τον εαυτό του.

Θα συμφωνήσω ότι τα μεγάλα καστανά μάτια, τα σγουρά μαλλιά και το αναιδές χαμόγελο του γιου μου είναι πολύ γοητευτικά — αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαρακτηριστεί ως μελλοντικός σπαρακτικός.

Η εμφάνισή του δεν καθορίζει τον χαρακτήρα του – τώρα ή αργότερα. Η φιλικότητα του δεν σημαίνει ότι είναι φλερτ – απλώς μαθαίνει κοινωνικές δεξιότητες και κάνει σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του.

Δεν θέλω να μεγαλώνει να συνδέεται με την ιδέα ότι το να είσαι αγόρι σημαίνει να ραγίζεις καρδιές — αλλά να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τις γεμίσει με αγάπη. Είτε μέσω τυχαίων πράξεων καλοσύνης, είτε με την επίδειξη υποτέλειας είτε απλώς με το να είσαι ο λόγος που κάποιος χαμογελά.

Σχετίζεται με: Δεν μεγαλώνω μόνο μικρά αγόρια, μεγαλώνω σπουδαίους άντρες

Το θέμα με την ανατροφή ενός γιου είναι ότι κάνω ό,τι μπορώ για να τον μεγαλώσω με τρόπο που τον κάνει συναισθηματικά συνειδητοποιημένο. Θέλω να μπορεί να επιδεικνύει απαλότητα, ενσυναίσθηση, στοχασμό, σεβασμό και Έτσι πολύ περισσότερο.

Δεν θέλω να έχει άγνοια για το πώς οι πράξεις του επηρεάζουν τα συναισθήματα κάποιου. Έτσι, όταν τον ακούω να τον αποκαλούν μελλοντικό σπαρακτικό, βουτάω προς τα μέσα για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι ως μητέρα του, κάνω ό,τι μπορώ για να σπάσω την υπόθεση ότι η εμφάνισή του είναι αυτή που τον καθορίζει.

Και το κάνω αυτό μέσα από καθημερινές επιδείξεις θετικής συμπεριφοράς. Μέσα από το πώς τείνω στον γιο μου. Μέσα από το πώς συμπεριφέρομαι στους άλλους γύρω μου. Μέσα από το πώς ο σύζυγός μου και εγώ ως μοντέλο αγαπάμε και τείνουμε ο ένας στη συναισθηματική ευημερία του άλλου.

Με τον γιο μου να έχει τέτοιες συμπεριφορές που διαμορφώνονται μπροστά του σε καθημερινή βάση, μπορώ μόνο να ελπίζω ότι κάνει πολύ περισσότερα από το να του μαθαίνει να είναι κάποιο αναίσθητο, εγωιστικό ον.

Μεγαλώνω έναν γιο που έχει μια καρδιά αρκετά μεγάλη ώστε να οδηγεί και να ταρακουνάει ολόκληρο τον κόσμο.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε όταν οι άνθρωποι αποκαλούν τον γιο σας έναν μελλοντικό σπαρακτικό;

Ευχαριστήστε τους για το κομπλιμέντο τους, αλλά υπενθυμίστε τους ότι δεν μεγαλώνετε ένα μικρό αγόρι αδιάφορο, εγωιστικό ή ασεβές.

Υπενθυμίστε τους ότι μεγαλώνετε αγόρια που θα γίνουν δυνατοί άνδρες με συναισθηματική επίγνωση. Υπενθυμίστε τους ότι μεγαλώνετε αγόρια που θα χρησιμοποιήσουν την καρδιά τους ως α Καλός πράγμα, όχι ως πλεονέκτημα για να καταρρίψετε τους άλλους.

Ως μητέρα που μεγαλώνει έναν γιο, τον διδάσκω να χρησιμοποιεί την καρδιά του για τα καλά. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Η εμφάνισή του είναι απλώς μια προσθήκη στις ιδιότητες που έχει τώρα και σε αυτές που θα υιοθετήσει καθώς μεγαλώνει.

Ο σύζυγός μου και εγώ μεγαλώνουμε τον γιο μας με καλοσύνη και ταπεινοφροσύνη—και για να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά τη φροντίδα των συναισθημάτων των άλλων από ό,τι ίσως εμείς οι ίδιοι πήραμε μεγαλώνοντας.

Δεν θα τηρήσει το «τα αγόρια θα είναι αγόριασυναίσθημα, το οποίο υποδηλώνει ότι τα αγόρια έχουν διαφορετικά πρότυπα από τα κορίτσια. Δεν θα διδαχθεί να χρησιμοποιεί την καρδιά του ως όπλο. Δεν θα υπογράψουμε την αντισυμπαθητική συμπεριφορά του, αλλά αντίθετα τον ενθαρρύνουμε να συμπεριφέρεται σε όλους με αγάπη, καλοσύνη και σεβασμό.

Αν όλοι μπορούσαν να δουν τον γιο μου μέσα από τα μάτια μου, θα ήξεραν ότι έχει το μεγαλύτερο, το μεγαλύτερο τρυφερός καρδιά — και αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο.

Δεν μεγαλώνω έναν μελλοντικό σπαρακτικό. Μεγαλώνω έναν γιο που έχει μια καρδιά αρκετά μεγάλη ώστε να οδηγεί και να ταρακουνάει ολόκληρο τον κόσμο. Ναι λοιπόν όλα. Πρόσεχε. Έρχεται γλυκό μου αγοράκι…δεν να κάνει ζημιά, αλλά να φέρει α πολλή αγάπη.

Οι Μητρικές Ιστορίες είναι ιστορίες πρώτου προσώπου, 500-1000 λέξεων, που αντανακλούν τις γνώσεις που έχετε βιώσει στη μητρότητα—και τη σοφία που αποκτήσατε στην πορεία. Βοηθούν επίσης άλλες γυναίκες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες. Οι Μητρικές Ιστορίες δεν κρίνουν. Αντίθετα, εμπνέουν άλλες μαμάδες με ιστορίες νοήματος, ελπίδας και συνειδητοποίησης ότι «το έχεις αυτό». Εάν έχετε μια ιστορία, παρακαλούμε να την υποβάλετε εδώ: https://www.mother.ly/share-your-story/