Τεχνολογία ποσοτικοποίησης γήρανσης επιτόπου

Τεχνολογία ποσοτικοποίησης γήρανσης επιτόπου

November 18, 2022 0 Von admin

τεχνολογία γήρανσης επιτόπου

Στον Θεό που εμπιστευόμαστε, όλοι οι άλλοι φέρνουν δεδομένα.

~ W. Edwards Deming

Τεχνολογία γήρανσης επιτόπου

Διάβαζα ένα άρθρο στο Forbes στο διαδίκτυο από τον Dwight Raum που ξεκινά με αυτή τη γραμμή: Κάθε φορά που ακούω συζητήσεις για «γήρανση στη θέση» μου κεντρίζεται το ενδιαφέρον. Συμμερίζομαι αυτό το ενδιαφέρον. . . Έτσι, έπρεπε να διαβάσω το κομμάτι. Ο Dwight είναι ένα αποδεκτό μέλος της «γενιάς σάντουιτς» που φροντίζει εφήβους στο σπίτι και ένας ηλικιωμένος γονέας. ο 80χρονος γερασμένος πατέρας του, που ζει μόνος του. Καθώς πολλοί έχουν ανακαλύψει ότι οι προκλήσεις αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός και σε τραβάει σε κατευθύνσεις που δεν είχες ονειρευτεί σε πιο ήρεμους καιρούς.

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί την εικόνα μιας δημογραφικής αλλαγής (όπως κάνουν τα περισσότερα από αυτά τα άρθρα) δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αύξηση του ηλικιωμένου πληθυσμού άνω των 95 εκατομμυρίων τα επόμενα 40 χρόνια. Αναφέρεται στο δύσκολο έργο και κάνει την έκκληση να γίνουν καλύτερα για τους φροντιστές στο μέλλον. Το βλέπει αυτό ως ευκαιρία — που είναι!

Gerotech

Ο Dwight κάνει μια σημαντική διάκριση μεταξύ προληπτικές και αντιδραστικές λύσεις. Το παίρνει από την οπτική γωνία του τελικού χρήστη (γνωστός και ως άτυπος φροντιστής) και έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία γήρανσης επί τόπου για βοήθεια. Ομολογουμένως, υπήρξε κάποιο αρχικό πειστικό για να πείσουμε αυτόν τον πατέρα να χρησιμοποιήσει το σύστημα παρακολούθησης. Το νέο, παλιό ζήτημα της ασφάλειας έναντι της ιδιωτικής ζωής μπήκε στο παιχνίδι. Όμως τα στοιχεία που συλλέχθηκαν για την καθημερινή δραστηριότητα του πατέρα του αποδείχθηκαν κατατοπιστικά και άξιζαν τον κόπο.

Το σύστημα μόλις έλιωσε στο παρασκήνιο. Δεν το σκέφτομαι καν.

~ Ο πατέρας του Dwight

Τα δεδομένα δραστηριότητας θεωρούνται ως «προληπτικές» πληροφορίες από τον γιο που τον φροντίζει, καθώς μπορεί να ποσοτικοποιήσει τις καθημερινές δραστηριότητες του πατέρα του και παρεμβαίνω εάν υποδεικνύεται. Αυτή η χρήση του Η Gerotech είναι καθιερωμένη, αλλά αυτό που βρήκα διορατικό ήταν το πώς χρησιμοποίησε τα δεδομένα για να δείξουν τις αλλαγές στη συμπεριφορά του πατέρα του (δύσκολο να αντιπαρατεθεί). Ο Dwight είχε αριθμούς να δείξει – δεν ήταν απλώς αντιδοτικές πληροφορίες, είχε πραγματικά μετρήσιμα στοιχεία για μειώσεις στη δραστηριότητα «κανονικής γραμμής βάσης» για να δείξει στον πατέρα του. Δεδομένων των δεδομένων, θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν από κοινού τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Αυτό είναι τεράστιο και ένα ακόμη εργαλείο στο κουτί για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να είναι ασφαλείς στο σπίτι.

Κλειδιά:

  1. Ηρεμία όταν τα δεδομένα δείχνουν „Ο μπαμπάς είναι εντάξει σήμερα“
  2. Άμεσα (προληπτικά) ενεργά δεδομένα για τον φροντιστή
  3. Μη επεμβατική «λιώνει στο παρασκήνιο» (μειώνει το εμπόδιο στην υιοθεσία)
  4. Παρέχει ποσοτικά μετρήσιμα δεδομένα λειτουργικής κατάστασης για να δείξει το αγαπημένο / δύσκολο να υποστηρίξει αριθμούς

Βλέπω

Ποια είναι η υπόσχεση της τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης για τη γήρανση επί τόπου; forbes.com