Μετά την απόκτηση ενός δεύτερου μωρού, η γιόγκα με βοήθησε να νιώσω συνδεδεμένος

Μετά την απόκτηση ενός δεύτερου μωρού, η γιόγκα με βοήθησε να νιώσω συνδεδεμένος

November 5, 2022 0 Von admin

Όταν ο σύζυγός μου και εγώ αρχίσαμε να συζητάμε για την προσπάθεια για το δεύτερο μωρό μας, έδωσα στο FaceTimed έναν στενό φίλο για συμβουλές. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αγαπούσα κάποιον όσο αγαπούσα το πρωτότοκό μου.

Ως μητέρα τριών παιδιών, η φίλη μου γέλασε και με καθησύχασε: «Θα μπορούσα να έχω άλλα δέκα και θα είχα χώρο να τα αγαπήσω όλα. Η καρδιά σου απλά μεγαλώνει σε μέγεθος».

Σχετικό: Η ροή της γιόγκα για να βοηθήσει τις νέες και τις μέλλουσες μαμάδες στις αλλαγές της ζωής

Ακουγόταν σαν απάτη. Όπως όταν οι άνθρωποι σας καθησυχάζουν ότι «θα το χάσετε μια μέρα» ενώ το μικρό σας το χάνει στο πάτωμα του παντοπωλείου.

Δεν ήταν όμως απάτη. Είχε απόλυτο δίκιο. Η καρδιά μου έσκασε με τον ερχομό του δεύτερου γιου μου και ερωτεύτηκα γρήγορα.

Αλλά υπήρχε κάτι που παρέλειψε να αναφέρει.

Οι άνθρωποι λένε ότι η καρδιά σας «διπλασιάζεται σε μέγεθος» όταν κάνετε ένα δεύτερο μωρό, αλλά αυτό που κανείς δεν φαίνεται να αναφέρει είναι ότι τώρα πρέπει να «χωριστεί στα δύο» μεταξύ των παιδιών σας.

Κανείς δεν σας λέει πόσο σωματικά αποκομμένοι θα νιώθετε από τον μεγαλύτερο σας εάν σας χρειάζονται ενώ κρατάτε το νέο μωρό.

Κανείς δεν προειδοποίησε για το FOMO (φορές ένα εκατομμύριο) που βιώνετε όταν το μικρό παιδί και ο σύντροφός σας είναι έξω στον κόσμο δημιουργώντας αναμνήσεις ενώ είστε στο σπίτι με το μωρό. Ή την τεράστια ενοχή που νιώθετε επίσης επειδή είστε πραγματικά χαρούμενοι που περνάτε μόνοι σας με το μωρό.

Κανείς δεν μου είπε ότι δεν θα μπορείτε να εστιάσετε καν στο μικρό σας όταν επιτέλους κάνω πάρτε ειδικό χρόνο, γιατί τότε θα ανησυχείτε για το μωρό.

Ήξερα ότι θα ήμουν εξουθενωμένος περνώντας ξανά το στάδιο του νεογέννητου, αλλά το έκανα τρόπος πιο εξαντλημένος πλοηγούμαι σε αυτόν τον διαχωρισμό μεταξύ των παιδιών μου.

Στην αρχή, με αποθάρρυνε αυτή η συνεχής διαίρεση της προσοχής μου. Είμαι μακροχρόνιος ασκούμενος της γιόγκα και ανώτερος δάσκαλος, επομένως διδάσκω στους ανθρώπους πώς να είναι παρόντες. Ωστόσο, εδώ ήμουν απλωμένος σε όλο μου το σπίτι σαν ένα συναισθηματικό Elastigirl.

Σχετικό: Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις «ενοχές της μαμάς»

Χρειαζόμουν μια αλλαγή. Έτσι, μια μέρα, χρησιμοποίησα τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιώ στη γιόγκα για να δώσω παρόν—και πέτυχε! Τώρα νιώθω ότι μπορώ να εστιάσω πλήρως σε όποιο παιδί είμαι, και μπορώ ακόμη και να κρατήσω την ενοχή της μητέρας μου που έχασε το άλλο (ως επί το πλείστον) και κόλπο.

Παρά τις σύγχρονες αντιλήψεις, η γιόγκα δεν είναι μόνο σωματικές στάσεις. Η γιόγκα είναι η πρακτική της σύνδεσης (η ρίζα της λέξης ‚όλοι εσείς σημαίνει να ενώσουμε). Αυτό σημαίνει ανατροφή των παιδιών είναι γιόγκα. Μπορεί ακόμη και να είναι το τελικός πρακτική γιόγκα.

Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο διχασμένοι μετά την απόκτηση ενός δεύτερου μωρού:

1. Νιώσε τον εαυτό σου

Όταν είμαστε στο χαλάκι μας κάνοντας πόζες, χρησιμοποιούμε την ανατομία και την ευθυγράμμιση για να μας φέρουν στη στιγμή. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσηλωθείς στη δουλειά όταν προσπαθείς να επιμηκύνεις τη σπονδυλική σου στήλη. Αυτό ονομάζεται ενσάρκωση. Δεν χρειάζεται να κάνετε μια στάση γιόγκα για να ενσαρκωθείτε. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την αίσθηση ανά πάσα στιγμή.

Πως να: Τα δάχτυλά μας είναι μερικά από τα τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματός μας. Υπάρχει μια πρακτική όπου πιέζετε το μαξιλάρι του αντίχειρά σας στο μαξιλάρι κάθε δακτύλου στο ίδιο χέρι ενώ επαναλαμβάνετε το μάντρα κάθισε ναμ, που σημαίνει «εγώ είμαι αυτό». Είναι μια υπενθύμιση της πανταχού παρούσας σύνδεσής σας με τα παιδιά σας. Κάθε δάχτυλο αντιστοιχεί σε μια συλλαβή. σε- είναι ο δείκτης σου, -τα μέση σου, το δαχτυλίδι σου είναι nam-, και -μα είναι η ροζ σου. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

2. Αναπνεύστε μαζί

Pranayama είναι η γιογκική πρακτική του ελέγχου της αναπνοής. Πολλά μελέτες με κριτές παρατηρήστε ότι η αναπνοή σχετίζεται περίπλοκα με το νευρικό μας σύστημα και την απόκριση στο στρες. Μια συστηματική ανασκόπηση του 2018 Βρήκε συγκεκριμένα αργή αναπνοή από τη μύτη για να υποκινήσει την απόκριση χαλάρωσης του σώματός μας. Όταν θυμάμαι να αναπνέω πιο συνειδητά σε στρεσογόνες στιγμές, νιώθω πιο ήρεμος και λιγότερο διχασμένος. Προσκαλώ επίσης τα παιδιά μου να αναπνέουν πιο αργά.

Πως να: Αγκαλιάστε το παιδί σας προς το μέρος σας ώστε να είστε κοιλιά με κοιλιά και να αρχίσετε να αναπνέετε αργά. Θα παρατηρήσετε τον ρυθμό της αναπνοής τους να επιβραδύνεται για να ταιριάζει με τον δικό σας. Καθίστε και αναπνεύστε μαζί για δέκα ολόκληρες αναπνοές. Παράπλευρη σημείωση: το μεγαλύτερο παιδί σας μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμο να κρατηθεί. Κάνετε αυτό καθισμένοι ο ένας απέναντι από τον άλλον.

3. Προσγειωθείτε—Κυριολεκτικά

Οι ασκούμενοι της γιόγκα πιστεύουν ότι οι ρίζες μας είναι κάτι περισσότερο από τα πόδια μας. Είναι οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το πάτωμα. Για παράδειγμα, σε πολλές καθιστές στάσεις, η βάση μας είναι τα οστά μας. Τρίτος νόμος του Νεύτωνα της κίνησης δηλώνει, «Για κάθε ενέργεια, υπάρχει μια ίση ή αντίθετη αντίδραση». Στη γιόγκα το ερμηνεύουμε ως «ρίζα να σηκωθείς». Οι ρίζες σας γίνονται η κυριολεκτική σας άγκυρα στη στιγμή.

Πως να: Προσέξτε τη βάση σας. Μπορεί να είστε όρθια, ξαπλωμένη στο πλάι και θηλάζετε ή παίζετε στην κοιλιά σας. Νιώστε κάθε εκατοστό του σημείου που συνδέεται με το foundation σας. Πιέστε ενεργά προς τα κάτω και δείτε εάν μπορείτε να παρατηρήσετε ένα εφέ ανάκαμψης μέσα από εσάς. Κάθε φορά που η προσοχή σας περιπλανιέται (κάτι που θα γίνει εκατό φορές), χρησιμοποιήστε την αίσθηση του σώματός σας να αγκυροβολεί στο θεμέλιο σας για να σας ξαναγειώσει.

Σχετικό: 5 αποτελεσματικοί τρόποι που ακόμη και η πιο πολυάσχολη μαμά μπορεί να μπει κρυφά τη γιόγκα στη ζωή της

4. Κρεμάστε ανάποδα

Όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι που χάνετε το δεύτερο παιδί σας, πηγαίνετε ανάποδα. Οι αναστροφές (όπου η καρδιά βρίσκεται κάτω από τη λεκάνη και τα πόδια) έχουν συνδεθεί με μείωση του στρες και βελτίωση της διάθεσης. Το μωρό σας θα απολαύσει να σας βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία και ο μεγαλύτερος σας μπορεί ακόμη και να συμμετάσχει.

Πως να: Ελάτε στο Dog Facing Dog. Ξεκινήστε σε επιτραπέζια θέση στα χέρια και στα γόνατα. Σύρετε τα δάχτυλα των ποδιών σας, σηκώστε τις κνήμες σας και εκπνεύστε με τους γοφούς σας πίσω. Μην ανησυχείτε για το ίσιωμα των ποδιών σας. Δώστε προτεραιότητα στην επιμήκυνση της σπονδυλικής σας στήλης. Αφήστε το κεφάλι σας να κρέμεται ελεύθερα. Μπορείτε να παρατάξετε το μωρό σας κάτω από το πρόσωπό σας για επιπλέον φιλιά.

Είναι στο χαλάκι μου γιόγκα όπου μου υπενθυμίζεται ότι όλα είναι εξάσκηση. Δεν υπάρχει τέλεια πόζα, όπως δεν υπάρχει «τέλεια» στην ανατροφή των παιδιών. Ακόμη και οι πιο προχωρημένοι ασκούμενοι θα παρασυρθούν σε μια στάση ισορροπίας κάθε τόσο. Αυτές οι ταλαντεύσεις είναι το πώς το σώμα βαθμονομείται εκ νέου και βρίσκει τη νέα του τάξη.

Η εξάσκηση εκείνη τη στιγμή δεν είναι η τέλεια πόζα. Είναι η διατήρηση μιας σταθερότητας του μυαλού και της ευγένειας της καρδιάς εν μέσω των εξωτερικών αλλαγών, όπως και η ανατροφή των παιδιών δεν είναι να είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τα παιδιά μας ανά πάσα στιγμή. Είναι αδύνατο, ειδικά όταν έχεις περισσότερα από ένα! Ίσως με το να θυμόμαστε ότι η ανατροφή των παιδιών είναι μια πρακτική, όπως η γιόγκα, μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποδεχθεί τις ταλαντεύσεις και να είμαστε υπομονετικοί καθώς βρίσκουμε τη νέα μας ισορροπία.

Αυτή η ιστορία είναι ένα μέρος του Το δίκτυο συνεργατών Motherly Collective όπου παρουσιάζουμε τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τις συμβουλές από επωνυμίες, συγγραφείς και ειδικούς που θέλουν να μοιραστούν την άποψή τους με την κοινότητά μας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μια μοναδική ιστορία μητρότητας και ότι το ταξίδι κάθε μητέρας είναι μοναδικό. Ενισχύοντας την εμπειρία της κάθε μητέρας και προσφέροντας περιεχόμενο με γνώμονα τους ειδικούς, μπορούμε να υποστηρίξουμε, να ενημερώσουμε και να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον σε αυτό το απίστευτο ταξίδι. Εάν ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε στο The Motherly Collective, παρακαλώ Κάντε κλικ ΕΔΩ.