Κύκλος δοκιμής: HumanForest – O.O’Brien

Κύκλος δοκιμής: HumanForest – O.O’Brien

Januar 25, 2023 0 Von admin

Υπάρχει ένα νέο ποδήλατο στο Λονδίνο – το HumanForest κυκλοφόρησε χθες (Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020) με 63 ποδήλατα pedelec. Σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν έως και 200 ​​ποδήλατα στη δοκιμαστική λειτουργία τους στο Islington, προτού ελπίζουμε να επεκταθούν στο κεντρικό Λονδίνο αργότερα αυτό το καλοκαίρι με έως και 1000 στο στόλο τους.

Η τεχνολογική πλατφόρμα και πάροχος εξοπλισμού της HumanForest είναι η Wunder Mobility, με έδρα τη Γερμανία. Αυτό είναι το πρώτο σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιεί αυτά τα ποδήλατα, οπότε ήθελα να δοκιμάσω ένα στην άγρια ​​φύση.

Τα ποδήλατα της HumanForest είναι βαμμένα σκούρα πράσινα, επομένως είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τα τελευταία ποδήλατα JUMP, τα οποία ήταν φωτεινά κόκκινα και μπορεί να επιστρέψουν σύντομα υπό τους νέους ιδιοκτήτες τους Lime ή τα φθορίζοντα κίτρινα Freebikes. Είναι μάλλον κομψά κατασκευασμένα, με την μπαταρία καλά ενσωματωμένη στο πλαίσιο αντί να φουσκώνει έξω από αυτό:

Το μεγάλο σημείο πώλησης των ποδηλάτων είναι οι ηλεκτρικές τους δυνατότητες και το σημείο τιμής – πρόκειται για ποδήλατα pedelec με τελική ταχύτητα 15 μίλια/ώρα (μπορείτε να κάνετε πετάλι πιο γρήγορα από αυτό, αλλά δεν θα έχετε ηλεκτρική υποβοήθηση). Τα ποδήλατα είναι δωρεάν για τα πρώτα 20 λεπτά κάθε μέρα και μετά 12 π./λεπτό. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές συγκρίσιμο με την προσφορά τιμής του Freebike και πολύ φθηνότερο από την τιμή £1/start+15p/λεπτό της Lime. (Η Santander Cycles του Λονδίνου έκανε επίδειξη μιας έκδοσης pedelec πέρυσι, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή.)

Το HumanForest φαίνεται εξαιρετικά προσιτό, υποθέτω ότι το σχέδιό τους είναι ότι ο μέσος χρήστης θα κάνει 20 λεπτά δωρεάν ταξίδι για να φτάσει στην πόλη και, στη συνέχεια, το HumanForest θα εισπράξει 2,40 £ για το αντίστοιχο ταξίδι επιστροφής 20 λεπτών. Θα πρέπει επίσης, εάν είναι σε θέση να επεκταθούν γρήγορα σε γειτονικούς δήμους, να επωφεληθούν από την τρέχουσα τεράστια αύξηση της ποδηλασίας αναψυχής στο Λονδίνο. Τέτοιοι χρήστες θα είναι συνήθως πολύ λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές και επίσης πιθανό να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα ποδήλατα HumanForest οδηγούν όμορφα – όπως θα ήλπιζες για ολοκαίνουργια. Ποδήλατα ευρωπαϊκής σχεδίασης – με περισσότερη δύναμη από το Lime και το Freebike, αλλά όχι τόσο όσο πρόσφερε το JUMP. Όπως πάντα, είναι ωραίο να περνάς γρήγορα διασταυρώσεις από όρθια εκκίνηση και να ανεβαίνεις λόφους με λίγη προσπάθεια, αλλά για μεγαλύτερα ταξίδια, η μόνη πολύ οριακή ώθηση μπαταρίας πάνω από ~10 μίλια/ώρα θα είναι απογοητευτική.

Είχα μερικά τεχνικά προβλήματα – το πρώτο ποδήλατο που δοκίμασα αρνήθηκε να ξεκλειδώσει με ένα μήνυμα „Πλησιάστε στο όχημα“ στην εφαρμογή του τηλεφώνου μου, παρόλο που ήταν ακριβώς δίπλα στο ποδήλατο. Το δεύτερο λειτούργησε καλά, αλλά είχε ένα πρόβλημα με τον ρυθμιζόμενο σφιγκτήρα ύψους σέλας – ήταν λίγο χαλαρός, οπότε συνέχισα να γλιστράω προς τα κάτω. Ωστόσο, οι στύλοι των καθισμάτων συνοδεύονται από μια καλή ένδειξη για το ποια ρύθμιση χρειάζεται, με βάση το δικό σας ύψος (σε cm):

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, η μοτοσυκλέτα είναι σταθερή στη χρήση και έχει μερικά ωραία σχεδιαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σέλας, η οποία έχει ωραίο δίχρωμο χρώμα και μια επίπεδη κορυφή, και ένα περιστρεφόμενο τιμόνι.

Σε ένδειξη των καιρών, όλα τα καλάθια είναι εξοπλισμένα με μια κλειδαριά καλωδίου στην οποία είναι συνδεδεμένο απολυμαντικό χεριών και η εφαρμογή HumanForest σάς ζητά να ελέγξετε ότι την έχετε εφαρμόσει πριν την πρόσληψη:

Η HumanForest ζητά από τους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία του ποδηλάτου μόλις σταθμεύσει στο τέλος του ταξιδιού, αυτή είναι καλή πρακτική, καθώς θα βοηθήσει τους χρήστες να «αυτοαστυνομήσουν» τις θέσεις στάθμευσης τους. Πάρκαρα δίπλα σε ένα άλλο ποδήλατο HumanForest που ήταν παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο σε μια εσωτερική στροφή – όχι τέλεια:

Το μετακίνησα στο πλάι του πεζοδρομίου, αλλά αυτό ήταν από τον πιο τρελό συναγερμό που είχα ακούσει ποτέ. Μετά από τρεις γύρους ηλεκτρικού βόμβου, όλα ήταν ξανά σιωπηλά!

Όπως πάντα με το ποδήλατο στο Λονδίνο, το HumanForest θα ζήσει ή θα πεθάνει με βάση τους βανδαλισμούς και τα ποσοστά φθοράς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτές οι ομάδες λειτουργίας. Είναι ένας μικρός στόλος, σε μια συνοικία του Λονδίνου, αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος για έναν τρίτο στόλο pedelec στο Λονδίνο, οπότε καλή τύχη στο HumanForest και ελπίζουμε να τους δούμε να επεκτείνονται σε μεγάλο βαθμό.