Η αλήθεια για το να είσαι μια νεαρή μαμά στα είκοσί σου

Η αλήθεια για το να είσαι μια νεαρή μαμά στα είκοσί σου

November 16, 2022 0 Von admin

Έμαθα ότι ήμουν έγκυος όταν ήμουν 23 ετών. Ήταν μια απροσδόκητη και απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη – ωστόσο ένιωθα ότι ήταν η τέλεια ευθυγράμμιση των αστεριών μας. Ενώ ο σύζυγός μου και εγώ δεν είχαμε καμία πρόθεση να κάνουμε οικογένεια μέχρι αργότερα στα είκοσί μας, ήταν καλύτερος πράγμα που μας συνέβη ποτέ — και το παιδί μας είναι α απροσδόκητο καλό. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις υποθέσεις τους, αλλά το να είσαι νεαρή μαμά στα είκοσί σου δεν είναι αυτό που πολλοί υποθέτουν ότι είναι.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γυναίκες στα είκοσί τους δεν είναι έτοιμες να είναι επαρκείς μαμάδες. Θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας—αγκαλιάζοντας την ανεξαρτησία μας, να κάνουμε πάρτι, να τελειώσουμε το σχολείο και να ξεκινήσουμε την καριέρα μας.

Σχετίζεται με: Όχι, η απόκτηση ενός μωρού δεν μου «κατέστρεψε» τα 20 μου

Σε ορισμένα μάτια, το να έχεις παιδιά από νωρίς είναι μειονέκτημα – καθώς πολλοί βλέπουν τα είκοσί σου όσο και τα χρόνια που πρέπει να αφιερωθούν για να βρεις τον εαυτό σου (και ίσως ακόμη και να ερωτευτείς και να παντρευτείς), να μπεις στην καριέρα σου και να ανέβεις στην κοινωνική σκάλα.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο γιατί, παρόλο που πολλοί άνθρωποι γιόρτασαν τα νέα της εγκυμοσύνης μου, είχα συχνά ερωτήσεις για το αν ήμουν έτοιμη ή αν πίστευα ότι θα μπορούσα να το χειριστώ. Δυστυχώς, έλαβα ακόμη και μια αυτόκλητη υπενθύμιση ότι δεν το έκανα έχω να κρατήσω το μωρό — σαν να το κάνω θα ήταν η πλήρης καταστροφή της ζωής που είχα μπροστά μου.

Αλλά όσο κι αν προσπαθούμε να κυβερνήσουμε τα χέρια του χρόνου και να σχεδιάσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, σχεδόν πάντα απλά δεν συμβαίνει έτσι. Το να γίνω μαμά στα είκοσί μου ήταν η τέλεια συγκυρία μου. Ενώ πολλές γυναίκες είναι καθυστερεί τη μητρότητατο να είμαι νεαρή μαμά με έχει κάνει ξανά και με έχει ανοίξει με αδιανόητους τρόπους.

Για όσους αναρωτιούνται, το να έχεις ένα παιδί στα είκοσί σου δεν είναι γεμάτο μελαγχολία. Να γιατί:

Αλήθειες για το να είσαι νεαρή μαμά

1. Δεν «καταστρέφει» τη νεαρή ενηλικίωση

Έγινα μαμά ενώ οι περισσότεροι από τους φίλους μου ήταν ακόμα στο κολέγιο, ξεκινούσαν την καριέρα τους ή ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από τους συνομηλίκους μου μόλις άρχιζαν να ανοίγουν ένα μονοπάτι για τους εαυτούς τους — και εγώ άρχιζα να μεγαλώνω ένα παιδί. Αλλά τα κουτιά που ζητούν οι άλλοι να τσεκάρουμε σύμφωνα με ένα κοινωνικό χρονοδιάγραμμα γίνονται κουραστικά. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο πλακόστρωσης (*λέξη-κλειδί*) δικα τους μονοπάτι.

Συμφωνώ ότι το να έχεις ένα παιδί στα είκοσί σου (ή σε όποιος η ηλικία για αυτό το θέμα) συνοδεύεται από πολλές θυσίες του εαυτού και το κλείσιμο παλιών συνηθειών. Αλλά αν κάτι μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία, είναι ότι δεν μετανιώνω που ξεκίνησα το ταξίδι της μητρότητας λίγο νωρίτερα από τους γύρω μου.

Ήμουν σχεδόν ήδη δύο χρόνια από το κολέγιο και είχα βυθίσει τα δάχτυλά μου στην πιθανή επαγγελματική μου πορεία. δεν ήμουν πλήρως Έχασα να καταλάβω ποιος γινόμουν, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι το να έχω ένα παιδί έκανε τα πράγματα πολύ πιο ξεκάθαρα για μένα. Η μητρότητα μου επέτρεψε να συντονίσω τα πάθη μου και να βρω νέα. Αντί να ταξιδεύω μόνος μου στον κόσμο, έχω τώρα έναν σύντροφο ζωής και τους απογόνους μας για να εξερευνήσω μαζί τα θαύματα του πλανήτη. Και έχω βρει μια εκδοχή του εαυτού μου ότι πέφτω κατα ΒΑΘΟΣ ερωτευμένος με.

Για όσους πιστεύουν ότι το να έχεις ένα παιδί στα είκοσί σου καταστρέφει την ενηλικίωση, είναι στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο. Κάνει ζήστε μερικές από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή σας. Και στην πραγματικότητα το κάνει πολύ πιο περιπετειώδες-αν το αφήνεις.

Σχετίζεται με: Αγαπημένες εικοσάχρονες μαμάδες — σας βλέπω

2. Έχεις ακόμα πολύ να μάθω

Και ειλικρινά, ποιος δεν κάνει? Ως 24χρονη μαμά, είμαι ακόμα κάπως φρέσκια στην ενηλικίωση, καθώς μαθαίνω επίσης πώς να ισορροπώ τη νέα μητρότητα. Νόμιζα ότι είχα ωριμάσει τόσο πολύ για την ηλικία μου, αλλά το να έχω ένα παιδί με εξέθεσε σε κάποιες πολύ αναγκαίες πραγματικότητες για τον εαυτό μου.

Αναγκάστηκα να αντιμετωπίσω τις παιδικές πληγές από τις οποίες πίστευα ότι είχα γιατρευτεί και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να αρχίσω να σπάω τον κύκλο του τραύματος των γενεών, ώστε το παιδί μου να μην υποκύψει στο να μεγαλώσει με την πληγωμένη ακόμα εκδοχή μου.

Και παρόλο που το να είμαι νεαρή μαμά είναι πολύ κεντρικό μέρος της ταυτότητάς μου, δεν είναι όλα ότι είμαι. Μπόρεσα να μάθω για τον εαυτό μου ως σύζυγο, κόρη, αδερφή και γενικά ως άτομο – και όλα αυτά χάρη στο ταξίδι μου στη μητρότητα.

3. Το παιδί σας μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο κίνητρό σας

Τώρα δεν απαιτώ από το παιδί μου να είναι η μόνη μου πηγή κινήτρου. Στην πραγματικότητα, θεωρούσα τον εαυτό μου μια αρκετά φιλόδοξη γυναίκα, από τότε που κάνω παιδί.

Ποτέ δεν έβαλα τις ελπίδες μου στο να βρω ένα νέο νόημα ζωής κάνοντας απλώς ένα παιδί και ποτέ δεν ζήτησα ο γιος μου να έχει το καθήκον να με σώσει από τις κρίσεις της ζωής ή να είναι αξεσουάρ της ταυτότητάς μου.

Αλλά έχει αλλάξει τη ζωή μου με περισσότερους τρόπους από ό,τι μπορώ καν να αρχίσω να καταλαβαίνω—όλα δεν απαιτείται, αλλά εκτιμάται βαθιά. Γνωρίζοντας ότι είμαι η βάση του σε αυτόν τον μεγάλο, σκληρό και απρόβλεπτο κόσμο με εμπνέει να γίνω καλύτερος καθε και κάθε μέρα.

4. Η ζωή συνεχίζεται

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι από τη στιγμή που ένα παιδί εμφανίζεται στην εικόνα, όλα τα όνειρα, οι στόχοι και οι επιθυμίες της ζωής σας πετούν ακριβώς έξω από το παράθυρο. Αλλά Γιατί? Γιατί νομίζουν ότι όλα τα άλλα απλά σταματά? Το να είμαι νέα μαμά δεν με εμποδίζει ακόμη να κάνω τα πράγματα που αγαπώ—είτε παρουσία είτε μακριά από το παιδί μου.

Εγώ έχω ακόμη μπόρεσε να ξεκινήσει μια καταπληκτική καριέρα. Εγώ έχω ακόμη ανακάλυψα τόσα πολλά για τον εαυτό μου και τα πάθη μου. Εγώ έχω ακόμη μπόρεσε να ταξιδέψει και να κάνει παρέα με φίλους και δικτύωση. Εγώ έχω ακόμη μπόρεσε να διατηρήσει έναν αγαπημένο και υγιή γάμο. Εγώ έχω ακόμη μπόρεσα να βρω χρόνο για τον εαυτό μου. Και έχω έγειρε στο κάλεσμά μου.

Η ζωή μετά τα παιδιά δεν σταματά. Ένα παιδί δεν είναι τέλος του κόσμου — αλλά μάλλον το αρχή ενός πολύ νέου. Η Γη είναι ακόμα σε τροχιά — και η αγάπη μου για τον γιο μου δυναμώνει μόνο κάθε γύρο γύρω από τον ήλιο.

Σχετικό: Συμβουλή για τις νεαρές μαμάδες: Πιστέψτε στον εαυτό σας

Έτσι, στις νεαρές μαμάδες στα είκοσί τους, αψηφούμε όλες τις πιθανότητες που τίθενται εναντίον μας. Κουβαλάμε τη μητρότητα στους ώμους μας και εξακολουθούμε να ανοίγουμε το δρόμο για την καριέρα μας, τα χόμπι μας και όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Για όσους πιστεύουν ότι χάνουμε τον εαυτό μας μόλις κάνουμε παιδιά, ξέρουμε ότι απέχει πολύ από την αλήθεια. Ακόμα φτιάχνουμε όνομα. Και αυτή τη στιγμή, αυτό το όνομα είναι μαμά-Ένα από καλύτερος τίτλους θα μπορούσαμε πάντα έχω.

Οι Μητρικές Ιστορίες είναι ιστορίες πρώτου προσώπου, 500-1000 λέξεων, που αντανακλούν τις γνώσεις που έχετε βιώσει στη μητρότητα—και τη σοφία που αποκτήσατε στην πορεία. Βοηθούν επίσης άλλες γυναίκες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνες. Οι Μητρικές Ιστορίες δεν κρίνουν. Αντίθετα, εμπνέουν άλλες μαμάδες με ιστορίες νοήματος, ελπίδας και συνειδητοποίησης ότι «το έχεις αυτό». Εάν έχετε μια ιστορία, παρακαλούμε να την υποβάλετε εδώ: https://www.mother.ly/share-your-story/