Επιλέξτε σχολεία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά – Ιδιωτικά σχολεία σε γονείς που «κλαψουρίζουν» – Mlimore

Επιλέξτε σχολεία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά – Ιδιωτικά σχολεία σε γονείς που «κλαψουρίζουν» – Mlimore

März 12, 2023 0 Von admin

Η Διάσκεψη Διευθυντών Ιδιωτικών Προσχολικών Σχολείων-Γκάνα (CODPPTS), έχει συμβουλεύσει τους γονείς να εγγράψουν τους θαλάμους τους σε σχολεία που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Αυτή η δήλωση από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ακολουθεί την αντίδραση των γονέων που υποστήριξαν ότι τα ιδιωτικά σχολεία χρησιμοποιούν τον Covid-19 και ανοίγουν ξανά τα σχολεία για να αποσπάσουν χρήματα από αυτούς (γονείς).

Μιλώντας στο 22nd Διεύθυνση ενημέρωσης για τον Covid-19, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γκάνας, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία.

«Οι επικεφαλής των ιδρυμάτων, καθώς και οι δάσκαλοί τους, έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο προσανατολισμό στις «Οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια του COVID-19», ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στη συμμόρφωση των μαθητών με τα πρωτόκολλα. Με ενθάρρυνε οι προετοιμασίες που κάνουν πολλά σχολεία, σε ορισμένες περιπτώσεις, με την υποστήριξη των παλιών φοιτητικών τους συλλόγων και ΠΤΔ, εν όψει της επιστροφής τη Δευτέρα», πρόσθεσε.

Μια δήλωση που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Διάσκεψης Διευθυντών των Ιδιωτικών Προσχολικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Γκάνα (CODPPTTS), Philip Boateng Mensah, εξήγησε ότι δεν υπάρχει νόμος στην Γκάνα που να υποχρεώνει έναν γονέα να κρατήσει την πτέρυγα του σε ένα συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι γονείς είναι ελεύθεροι να επιλέξουν σχολεία που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Για παράδειγμα, πώς επιμένετε να κάνετε το λανσάρισμά σας σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων όταν τα χρήματα για το μεσημεριανό σας είναι 20 GHS, όταν υπάρχουν άλλα εστιατόρια που μπορούν να σας προσφέρουν μεσημεριανό γεύμα και θα είναι ακριβώς εντός του προϋπολογισμού σας. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι πολύ καλά μορφωμένοι γονείς που υποτίθεται ότι γνωρίζουν καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτοί που έρχονται να προβάλουν το επιχείρημα της μη διαβούλευσης με τους γονείς των ιδιωτικών σχολείων για την αύξηση των διδάκτρων».

Όπως τα ξενοδοχεία, οι έμποροι ανταλλακτικών και στην πραγματικότητα όλοι οι ιδιωτικοί φορείς στην Γκάνα δεν συμβουλεύονται τους πελάτες προτού αναθεωρήσουν τις τιμές τους προς τα πάνω, έτσι και οι χειριστές ιδιωτικών σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμβουλεύονται τους γονείς πριν από οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της τιμής», ανέφερε τμήματα της δήλωσης.

Πηγή: Atinkaonline.com